Vi lär oss om Potenser!

Hej elever och vårdnadshavare!

Jag kommer hädanefter göra blogginlägg inför varje nytt arbetsområde i matematiken. I slutet av förra terminen började vi arbeta med potenser och vi ska fortsätta med detta någon vecka till. I Classroom finns nu ett dokument innehållande planering av arbetsområdet som utmynnar i ett bedömningstest. Detta går av stapeln torsdag den 2 februari (vecka 5).

Eleverna har efterfrågat veckomål som innebär att de ska vara klara med vissa moment och uppgifter i matteboken inför efterföljande vecka. Detta har jag tagit fasta på och så kommer matematikundervisningen vara upplagd hädanefter.

I planeringsdokumentet finns även en sammanfattning av stoff och förmågor som är viktigt att behärska på området potenser.

Jag rekommenderar varmt att elever och vårdnadshavare tittar på planeringen tillsammans och säkerställer att eleverna verkligen når veckomålen och förbereder sig optimalt inför testet.

Vill passa på att nämna hur duktiga, intresserade och trevliga eleverna är. Det känns väldigt roligt att vara lärare på den här skolan. Vi arbetar med studieron i klassrummet och jag tycker trenden går i positiv riktning. Det gäller att varje elev bjuder till och bidrar till ett positivt klassrumsklimat, studiero och ömsesidig respekt för varandras lärande. Då kommer vi nå väldigt långt.

Bästa hälsningar,

Robin

Det här inlägget postades i Matematik. Bokmärk permalänken.