Smartmatte på måndag!

Hej Föräldrar/vårdnadshavare!

Som matematiklärare får man inte sällan frågor från eleverna om varför man ska lära sig något visst i matematiken. Därför är vi väldigt glada och tacksamma över att sju företag i Sjöbo ställer upp och besöker Emanuelskolan måndag 12 juni för att räkna praktisk matematik med eleverna i årskurs 8. Följande företag ställer upp:

Sparbanken Syd, Bil Bengtsson, Source food, Lindstens Elektriska, Sjöbo Kommun Vatten & Avlopp, Thage Bygg och Sjöbo Elnät

Eventet arrangeras av organisationen Smartmatte vars webbplats vi kan rekommendera att man besöker. Den är full av praktiska matematikproblem från olika företag i Sjöbo. Ni hittar den här: http://smartmatte.sidvisning.se/sjobo/

LÄXA: Eleverna har fått i hemläxa till på måndag att bekanta sig med Smartmatte på webben och att prova på att lösa några av företagens matematikproblem.

Påminn gärna era barn om att det är samling i Emanuelskolans matsal kl 09:00 på måndag, alltså direkt på morgonen.

En särskilt matematisk hälsning,

Robin