Hej!

Vi har identifierat att det finns ett behov av att stärka upp matematikundervisningen i årskurs 9.

Vi har diskuterat fram följande insatser:

Vi kommer att erbjuda en extra matematiklektion på onsdagsmorgonen mellan klockan 0800-0845 som kommer att ledas av Anna Andersson (Mattelärare). Studietiden på torsdagar mellan 0800-0845 är kvar.

Vi har initierat ett kollegialt samarbete med alla matematiklärare på högstadiet och vår specialpedagog Paula med inriktning matematik där vi utbyter erfarenheter och tittar på hur vi kan utveckla matematikundervisningen.

Vi kommer köpa in ett nytt material som heter Bryggan matte direkt där elever som upplever större utmaningar med vissa områden i matematik kan få extra tydliga och konkreta uppgifter att jobba med.

Vi kommer att följa upp dessa insatser under vecka 48 för att se vilken effekt de får på elevernas kunskapsutveckling och därefter kommer vi diskutera fortsatta eller förändrade insatser.

Detta kommer att pågå under HT17 och VT18.

//Ledningen Emanuelskolan, Lärare Syd

Det här inlägget postades i Info hem, Matematik. Bokmärk permalänken.