Introduktion till teknikdagar + datormus

Hej föräldrar/vårdnadshavare!

De första tre dagarna efter jullovet, den 10-12 januari, kommer vi att arbeta med ämnet teknik i årskurs 9. Vi ska prova på arkitektyrket och rita hus, följt av mäklaryrket när vi i efterföljande steg ska presentera husen och sälja in dem hos husspekulanter.

I nästa vecka (v 50) kommer vi att introducera temat för eleverna och även det 3D-modelleringsprogram (benämnt SketchUp) som vi ska använda i vårt skapande av de digitala husmodellerna. För att förenkla arbetet skulle eleverna vara behjälpta av datormöss att koppla till sina skoldatorer. Vi ber er därför hjälpa dem komma ihåg att ta med en datormus redan på måndag i nästa vecka, eftersom vi kör introduktionen av temat och datorprogrammet direkt på måndagens mentorstid. Har man ingen datormus i hemmet så kanske man kan låna av någon vän eller släkting.

Det här ska bli så intressant och kul!