Teknikprojekt – Arkitekt & Mäklare

Vi har idag avslutat tre intensiva schemabrytande dagar med bara teknik på schemat där våra duktiga elever har fått prova på arkitektyrket genom att rita hus åt en fiktiv kund. Ramarna har varit en familj på två vuxna och två barn som ska bo på 170 kvm. Resten har de själva fått bestämma i det inledande arbetet som bestod i att beskriva familjen med familjemedlemmarnas åldrar, intressen och eventuella särskilda behov.

Därefter har de gjort idéskisser, följt av en detaljerad planlösning och därefter framtagning av en 3D-modell i programmet SketchUp for Schools. Programmet har strulat en del och alla blev inte alldeles klara med sina modeller, vilket inte har någon betydelse. Det viktiga var att de fick prova på att 3D-modellera. Är inte modellen perfekt så kanske man istället kan visa på husets styrkor via skisser och en noggrant gjord planlösning.

I nästa vecka ska de gå över till att vara husmäklare. Då använder de skisserna, planlösningen och 3D-modellen för att skapa en säljande affisch och använder då kunskaper i grafisk design och säljteknik från dagens genomgång.

Det viktiga är att via affischen och den avslutande rapporten kunna motivera varför huset är en passande teknisk lösning för den tilltänkta familjen, d v s som uppfyller familjens fysiska och gärna även psykiska behov.

Önskar trevlig helg!

En kommentar till Teknikprojekt – Arkitekt & Mäklare