Nationellt prov i NO

Andra veckan efter påsklovet, onsdag 11/4 (v 15), är det dags för nationellt prov i NO. Jag har inte talat om vilket ämne det blir, men vi har raskt gått över till att läsa biologi och eleverna är bra på att läsa mellan raderna.

Vi följer nu ett program där varje lektion har ett tema och dessa teman brukar vara återkommande på de nationella proven i biologi. Vi har hittills klarat av följande teman:

• Resonemang och källkritik
  • Livets uppkomst och evolutionsteorin
  • Genetik och ärftlighet, arv och miljö
  • Människokroppen (cellerna, matspjälkningen, blodomloppet m.m) (klass 9B missade lektionen p.g.a. musikal)

Vi har följande lektioner/teman kvar efter påsklovet:

• Hälsa och sjukdom
  • Naturbruk, ekologi, ekosystem och näringskedjor
  • Systematiska undersökningar

Allt lektioneinnehåll är redogjort för i elevernas digitala NO-klassrum. Har man missat en lektion så förväntas man läsa in sig på egen hand.

Jag har även lagt upp två gamla nationella prov i biologi (år 2013 och 2017) i NO-klassrummet som man kan öva på.