Nationellt prov i Matematik – den 7/5 och 9/5

Hej föräldrar / vårdnadshavare!

Måndag den 7/5 skriver eleverna delprov B och C av det nationella provet i Matematik och onsdag den 9/5 skriver de delprov D.  På lektionerna övar vi på gamla nationella prov och förklarar för varandra hur man kan gå tillväga för att lösa uppgifterna.

Det finns fler nationella prov med tillhörande bedömningsanvisningar att öva på här.

Efter önskemål från eleverna har jag även tagit fram en checklista med de viktigaste momenten att behärska i matematiken. Dessa moment brukar vara återkommande på de nationella proven. Det finns länkar från varje punkt i checklistan till motsvarande teoriavsnitt och uppgifter i det digitala läromedlet så att man vid behov kan fräscha upp kunskaperna. Checklistan finns även i elevernas digitala matematikklassrum. Jag länkar även till checklistan här.

Det var en hel del arbete att söka upp lämpliga teoriavsnitt i tre olika läromedel (åk 7-9) och sammanställa checklistan så jag hoppas att eleverna verkligen drar nytta av den möjlighet till smidig och tidseffektiv repetition som den innebär.

Som vanligt utgår jag ifrån att eleverna kommer utvilade, laddade med långsamma kolhydrater och förhoppningsvis pigga på en långfärdstur i matematikens värld i vecka 19!